Az 5.a angolosai az „Amerikai kuckóban”

November 29-én pénteken, angol óránkat a Megyei könyvtár „Amerikai kuckó” részlegében tartottuk. A gyerekek 3-4 fős csapatokban játékos formában mérték össze tudásukat az Egyesült Államokról. Sok érdekességet megtudtak a verseny végére, mivel a kérdések igen széles skálán mozogtak: kezdve a földrajzi -, és történelmi, majd kulturális, gasztronómiai területekig, sőt még a sport területét is érintettük. Kiderült, hány csillag és sáv van a zászlón, és miért éppen annyi, melyik madár az USA szimbóluma, hol található a legkisebb és a legnagyobb állam. Igaz, hogy egyik csapatunk sem találta el mi az a fontos hozzávaló, amitől az Amerikai palacsinta olyan magas lesz, de legalább most már biztosan nem felejtjük el. Elcsodálkoztunk azon is, milyen sok helyiség található a Fehér Házban Washingtonban.

A válaszokat tableten kellett jelölni, és a TV képernyőjén rögtön láthattuk a helyes megoldást, valamint azt is, hogy éppen hányadik helyen állunk. Az első három csapat kis meglepetésben is részesült. Az izgalmas vetélkedést végig jó hangulat kísérte.

Ezen a héten a hetedik és nyolcadik osztályos csoportjaimmal is ellátogatunk ide, remélhetőleg ők is hasonló élményekkel távoznak majd.

 

Nagy Andrea
angoltanár