Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Az idei tanévben is megrendezésre került a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny a Magyar Nyelvtudományi Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében. A versenyen a Magyarországon, valamint a határon túli magyarlakta területeken élő, 5–8. évfolyamos általános iskolai és középiskolai tanulók indulhatnak. A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséges tanulók és a fejlesztő pedagógusok közötti Kárpát-medencei kapcsolatok támogatása.

Iskolánkban minden évben azzal a céllal rendezzük meg a házi helyesírási versenyt, hogy a kiemelkedő eredményt elért tanulóinkat indíthassuk ezen a versenyen. Így volt ez ebben a tanévben is. Mint oly sok minden, így ez a verseny is megváltozott körülmények között zajlott. A járvány miatt minden forduló online formában valósult meg, illetve a digitális oktatás miatt a versenyzők felkészítése is így történt.

Az 1. fordulóban 17 tanulónk vett részt a vesenyen, közülük 6-an kaptak meghívást a megyei fordulóra, melyet április 27-én tartottak meg:

5. évfolyam:
Veldi Sára (5.a) (felkészítő tanára: Krámli Zsuzsanna)
Csuta Máté (5.b) (felkészítő tanára: Krámli Zsuzsanna)

6. évfolyam:
Ali Anna (6.a) (felkészítő tanára: Szilágyiné Rezessy Dorottya)
Szalai Janka (6.b) (felkészítő tanára: Krámli Zsuzsanna)

7. évfolyam:
Mogyorósi Nóra (7.a) (felkészítő tanára: Nagy Marianna)
Szilágyi Dorottya (7.a) (felkészítő tanára: Nagy Marianna)

Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, hogy ilyen nehéz körülmények között is tudtak időt és energiát fektetni a felkészülési munkába, és a versenyen elért szép eredményekkel méltóképpen képviselték iskolánkat ezen a rangos versenyen.

Köszönjük szépen, Gyerekek!

 

Szilágyiné Rezessy Dorottya
munkaközösség-vezető