Szilágyis néptánc tábor Dégen

Ismét eltelt egy tanév, ami nem volt könnyű. Rengeteg elmaradt közösségi program, fellépések és gálaműsor. A hagyományos nyári néptánc táborunk azonban feledtette a hiányokat, és bőségesen pótolta az élményeket.

A Szilágyi Táncegyüttes táncosai báthorys és balatonfüredi gyerekekkel kiegészülve 4 napot töltött Dégen, a Borostyán Panzió és Erdei Iskolában. Több mint 10 éve járunk ide folyamatosan, hogy iskolán kívüli együtt töltött napokkal zárjuk le a tanévet.

A 116 táncos 4 csoportban, 8 felnőtt vezetésével gazdag programokon vehetett részt. Minden nap volt néptánc, népdaltanulás, kézműves foglalkozás (gyékényfonás, korongozás, nemezelés), de a kánikulában igen népszerű volt a fürdés is. Az esték is változatosan teltek: Boka Gábor színháza, táncház Samu Zoltánnal és zenekarával, lángosevő verseny, sportjátékok, ügyességi sorverseny és meccsnézés. Utolsó nap nem maradhatott el a bemutató és a pacalicit sem.

Köszönetet a szíves vendéglátásért és a finom ételekért a házigazdáknak. Köszönet a kézműves mestereknek, Boka Gábornak és Samu Zoltánéknak, akik emelték a tábor hangulatát. Köszönet a gyerekeknek a sok mosolyért, a néptánc iránti elkötelezettségért és a fegyelmezettségért. Külön köszönet a középiskolásoknak a sok segítségért. Hatalmas köszönet a felnőtteknek, akik a programok gazdagságáról, szervezettségéről, a gyerekek jó hangulatáról gondoskodtak: Bácsi Gabriella, Gémesi Zoltán, Horváth Klaudia, Molnárné Tóth Erzsébet, Nagy Kinga, Nagy Marianna, Szerencsi Noémi, Vastag Richárd.

A tábor megvalósulásához támogatás kaptunk a Csoóri Sándor Alap és Veszprém Megyei Jogú Város pályázatain.

Mindenkinek jó pihenést kívánok a nyárra! Találkozunk szeptemberben, az iskolában.

 

Nagy Marianna
művészeti intézményegység-vezető

  1. június 25.