Beiskolázás

„Kicsiny kis fényemmel világítani fogok”…

Ezt a fényt szeretnénk eljuttatni mindenkihez, akik ellátogatnak hozzánk, hogy úgy érezhessék, a mi kis közösségünk befogadja őket.
Amint itt van az ősz, indulnak az OVIS programjaink.

 

 

 

 

Saját iskolám, a Szilágyi Keresztény Iskola nagyon sokat tett minden évben azért, hogy kellőképpen megismertesse magát és az itt folyó munkát a közvéleménnyel.
Mielőtt a szülők a Szilágyi Keresztény Iskolára, azok tanítóira bízzák legféltettebb kincseiket, a gyermeküket, már kialakult bennük a bizalom irántunk. A beíratás előtt magas kockázattal néznek szembe, hisz az iskolát nem lehet csak úgy „kipróbálni”. Ezért is alakult ki az, hogy nagyon bíznak ismerőseik véleményében, akiknek már hozzánk járnak csemetéik.
A Szilágyi iskola közössége olyan bizonyítékokat szeretne nyújtani az óvodásoknak és szüleiknek szervezett programjainkon, ami növeli a szülőkben a bizalmat az intézményünk iránt. Nehéz feladat ez a mai világban, de mi nem állunk be az egymásra licitálók sorába, igyekszünk egyediek lenni és maradni.
Iskolánk missziója válasz ad azoknak, akik keresik a helyüket felgyorsult világunkban: a Szilágyi iskola sokszínűsége, magas színvonalú oktatása várja mindazokat, akik nyitottak a keresztény értékek iránt, biztonságban szeretnék tudni gyermekük lelki nevelését, szellemi kiművelését.
A legfontosabb napjainkban a személyes törődés, a rohanó világban az odafigyelés. Van egy közösség, mely feltétel nélkül befogad úgy, hogy közben nevel, utat mutat és átszövi mindennapjainkat. Ez a Szilágyi iskola!
Az ovis szülőkben iskolaválasztás előtt sok kérdés merül fel: milyen az oktatás minősége, milyen az iskola légköre, az ott folyó oktató-nevelő munka színvonala, továbbtanulási lehetőségek, milyen a tanár-diák viszony, milyen az iskola hírneve?
Minden évben ősszel indulnak óvodásoknak szóló programjaink, ahol iskolánk profilját igyekszünk ismertté tenni Apróknak szervezett programjainkon.

A Szilágyi iskola neve is tükrözi sokszínűségét: keresztény iskolaként befogadjuk mindazokat, akik keresik útjukat és elfogadják az értékrendünket.

 

A művészetoktatást, azon belül a néptáncot megismerhetik a picik az Aprók tánca elnevezésű rendezvényeinken. Októberben a téma: őszi népszokások, játékok. A foglalkozást Vastag Richárd néptánc pedagógus vezeti fergeteges hangulatban Ezt a profilunkat mutatjuk meg egy interaktív mesejáték kertében is, melyhez kézműves foglalkozás és táncház is kapcsolódik. Hogy melyik mese aktív résztvevői lehetnek a gyerekek, de még a szülők is, az legyen titok.
Természetismereti vetélkedő-díjkiosztó ünnepség
Egy népszerű természetismereti levelezős vetélkedőt is útjára indítottunk abból a megfontolásból, hogy örökös öko iskola vagyunk. A versenyt két fordulósra terveztük, melyhez egy rajzpályázat is kapcsolódik. Évről-évre több kisgyermek kapcsolódott felhívásunkhoz, ahol a környezettudatosságra, a természet szeretetére és védelmére próbáltuk irányítani a lurkók figyelmét. A leglelkesebb létszámban részt vevő óvoda májusban egy tihanyi kirándulást nyert túravezetővel a Belső-tó körül.
A rendezvényünk fő védnöke Némedi Lajos alpolgármester.
Mikulás focikupa
A sportos oldal sem maradhat el: egy izgalmas délutánon vehetnek részt a pindurok, ahol minden a mozgás öröméről, a sportról szól.

(Forrás:Veol.hu Napló online oldalról)

Tanítóink lelkiismeretes munkájának köszönhetően nálunk mindig barátságos légkör,erre a hétköznapokon is törekszünk. Gyakran kapjuk a következő visszajelzéseket a hozzánk érkező szülőktől: „a Szilágyi emberséges”, „családbarát iskola”, „ itt burokban nevelik a gyerekeket”.Ez bennünket is megerősít.
Honlapunkon a részletes programok nyomon követhetők, ajánljuk őket szeretettel.

 

Veszprém, 2019. január 3. Barabás Andrea
alsó tagozatos intézményvezető-helyettes

Lelki igazgatói ajánlás

Kedves Szülők!
Lelki vezetőként legfontosabbnak tartom, hogy az iskola testileg, lelkileg és erkölcsileg biztonságot nyújtó hely legyen, ahol a gyermekekben nyugodt körülmények között fejlődhetnek ki képességeik és személyiségük. Iskolánkban a pedagógusok és családok napi kapcsolata biztosítja, hogy mindenki a maga képességei és készségei szerinti képzésben részesüljön. Ezért szüntelenül kérem a Szent Lélek kegyelmét, hogy iskolánk törekvéseiben és mindennapi cselekvéseiben megnyilvánuljon az evangélium üzenete, áthatva a nevelőtestület és szülők együttmunkálkodását a jövő generációjának érdekében.
Stadler László Dezső plébános- lelki igazgató

KEDVES SZÜLŐK!
Szeretettel és tisztelettel ajánlom megtisztelő figyelmetekbe a Szilágyi Keresztény Iskolát!
Az Iskolát azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy biztosítsuk városunkban a felekezeti nevelést és oktatást. Ez az iskola gondot fordít arra, hogy a gyermekek nem csak megfelelő általános szintű képzésben részesüljenek, hanem a kor kihívásának megfelelően versenyképes, jól felkészült, elkötelezett tagjai legyenek a magyar társadalomnak.
Számomra fontos az ökumenikus missziós szellem, amely áthatja az iskola közösségét és mindennapjait.
„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.” (Márk 16,15.)
dr. Márfi Gyula veszprémi érsek

Küldetésünk

A Szilágyi iskola sokszínűsége, magas színvonalú oktatása várja mindazokat, akik nyitottak a keresztény értékek iránt, biztonságban szeretnék tudni gyermekük lelki nevelését, szellemi kiművelését.
A legfontosabb napjainkban a személyes törődés, a rohanó világban az odafigyelés. Van egy közösség, mely feltétel nélkül befogad úgy, hogy közben nevel, utat mutat és átszövi mindennapjainkat. Ez a Szilágyi iskola!

Nevelési céljaink:

Szeretettel, türelemmel biztos alapot kell teremteni a tantárgyak megszerettetéséhez, tanulásához. Rendszeresen dicsérjük, motiváljuk a gyermeket a további ismeretek megszerzésére. Nevelési célunk a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, nyitottság, fogékonyság, őszinteség kialakítása. Célunk, hogy a gyermek jól érezze magát az osztályban. Az iskolában alakítson ki közvetlen kapcsolatot társaival, bízzon tanáraiban, legyen tisztelettudó, udvarias, őszinte nevelővel és társaival. Alakuljon ki benne egy természetes fogékonyság és nyitottság a világra, az új ismeretek megszerzésére.