Körzeti Mezei Futóverseny eredmény

A Körzeti Mezei Futóversenyen részt vett három tanulónkból (Gaschler Janka 5.b, Strenner Nimród 5.b, Kerékgyártó Zsófia 8.b) ketten jutottak tovább a megyei döntőre, ahol a népes mezőnyben Janka 9. helyen, Zsófi pedig 2. helyen végzett. Ő ezzel jogot szerzett arra, hogy iskolánkat képviselje az áprilisi országos döntőn. Gratulálunk az eredményes versenyzéshez!

Testnevelők

Ünnepély ’56 65. évfordulóján

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóját ünnepeltük a 8.b osztály felemelő műsorával.
Köszönjük!

Ezt követően Brusznyai Árpád emlékművénél helyeztük el a megemlékezés koszorúját.

Az ünnepi műsor színpadra állítottaDr. Szilágyiné Rezessy Dorottya tanárnő
KözreműködöttNyőgér József és Kolac Ádám
(Fotó: Vati Gergő)

Ahol nem felejtik a hősöket, ott mindig születnek újak.

Puskás, a musical

2021. október 20-án iskolánk 8. évfolyamos tanulói a Lázár Ervin Program keretében megnézték az Erkel Színházban a Puskás, a musical című előadást. Az előadás során megjelenítették Puskás Ferenc, az egyik legismertebb magyar focista életének fontosabb eseményeit, az emlékezetes futball mérkőzéseket és az 50-es évek meghatározó történelmi eseményeit. A pörgős, nagy formátumú előadás megtekintése igazi élményt jelentett diákjaink számára.

Interaktív mesejáték ovisoknak

2021. október 19-én tartottuk leendő elsősöknek szóló programunkat nagy érdeklődés mellett.

Iskolánk néptánc profilját népszerűsítettük : a foglalkozást „Az aranyszőrű bárány „ című meséhez alakítottuk. Bárányka készült a kézműves foglalkozáson, majd egy izgalmas mesejátékba kapcsolódhattak be az apróságok. A délutáni rendezvényen megismerkedhettek az érdeklődők a leendő elsős tanító nénikkel valamint iskolánk néptánc pedagógusaival!

Olyan remek hangulatot varázsoltak kollégáink, hogy a búcsúzásnál meg sem mozdultak a gyerekek, csak egy ráadás játék után tértek haza vidám hangulatban.

Következő iskolaelőkészítő foglalkozásunk időpontja: 2021. november 23. kedd, 16.30. A foglalkozás alatt tájékoztatást tartunk a szülőknek iskolánkról.

Köszönjük a részvételt! Szeretettel várjuk az érdeklődőket következő programjainkra!

 

Barabás Andrea
alsó tagozatos intézményvezető-helyettes

 

Néptáncosaink a “Húzd keresztül…!” Közép-Dunántúl régió Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyütteseinek VIII. Fesztiválján

2021. október 16. szombat

A Szilágyi Táncegyüttes 6-7. osztályos néptáncosai nagy lelkesedéssel és izgatottan készültek a fesztiválra. Hosszú idő után végre újra fel lehetett venni a viseletet, és ismét színpadon lehetett átélni a fellépés élményét. Ráadásul vidám hangulatú táncházban is mulathattak a gyerekek. A dél-alföldi hagyományokból készült „Aprólagzi” című koreográfiát néptánc pedagógusaink, Vastag Richárd és Szerencsi Noémi készítette. A szakmai zsűri „Kiválóan megjelent” oklevéllel és ajándékokkal jutalmazta a produkciót. Kiemelték a nagyszerű néptánctudást, a gyönyörű viseleteket és a kiváló éneket.

Köszönetet mondok a táncosok mellett a felkészítő tanároknak és a szülőknek is, hogy hozzásegítették a gyerekeket a már nagyon hiányolt érzésekhez, élményekhez. A fesztiválon való szereplésünket a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósítottuk meg.

 

2021. 10. 18.

Nagy Marianna
művészeti intézményegység-vezető

Népmese napja

Idén projekt nap formájában emlékeztünk meg a Népmese napjáról alsó tagozaton, amit igyekeztünk változatos programokkal emlékezetessé tenni.

Meseolvasással indult a reggel, mikor is magyar népmesék felolvasásával kötötték le a szülők a gyerekek figyelmét. „ Hol volt, hol nem volt….”, hangzott el , és máris csend honolt a termekben, a gyerekek ámulattal hallgatták a tréfás meséket. Az őszinte arckifejezésük jelezte felénk, hogy mindenkit megérintett a népmese mondanivalója. A tízórai szünetben is szorgalmasan érkeztek anyukák, apukák, sőt nagypapák is, hónuk alatt egy-egy mesekönyvvel, folytatva a felolvasást.

Ezt követően mesékkel kapcsolatos vetélkedőn adhattak bizonyosságot ügyességükről az alsósok.

Egy meglepetés mesejáték következett 10 órától Écsi Gyöngyi felvidéki bábművész közreműködésével, aki a Szőlőszem Kálmán című mesejátékot mutatta be tanulóinknak. Szinte minden percben volt egy vicces szófordulata, jelenete, amivel végig lekötötte a gyerekek figyelmét. Ennyit már rég nevettünk mesejátékon, Gyöngyi igazán ért a gyerekek nyelvén!  Élvezetesen mesélte el a történetet, amiben a kicsik is aktívan vettek részt. Nemcsak a gyerekeknek szólt a mese, nekünk felnőtteknek is volt üzenete: becsüljük meg embertársainkat, az élet ajándékainak pedig minden nap örüljünk, adjunk hálát érte.

A rajzpályázatra rengeteg alkotás érkezett: a díjazottak hasznos ajándékban részesültek. A rajzokból kiállítást készítettünk, melyeket a faliújságokon helyeztünk el, illetve képes összeállításunk megtekinthető honlapunkon.

Ez a nap nem valósulhatott volna meg kollégáim segítsége, valamint a Szülői Munkaközösség támogatása nélkül! Hálával és köszönettel tartozom érte, hogy ilyen vidámra, emlékezetesre sikerült a Népmese napja!

 

A „Állatok a népmesékben” című rajzpályázat eredménye a következő:

1. osztály:
I. Petercsák Erik 1.b – A kismalac és a farkasok
II. Ködmön Máté 1.b – A kismalac és a farkasok
III. Mórocza Boglárka 1.a – A szállást kérő róka
Különdíj: Sipos Rozi 1.b – A háromfejű sárkány és a szegénylegény

2. osztály:
I. Kőszegi Rregő 2.c – A csudamadár
II. Benyó Dénes 2.a – Kacor király
III. Rába Dorina Lara 2.b – A szállást kérő róka
Különdíj: Brevics Olívia 2.b – A medve és a macska

3. osztály:
I. Lázár Laura 3.a  – A szállást kérő róka
II. Csontos András 3.b – Kacor király
III. Bodor Szofia 3.b – Kacor király

4. osztály:
I. Horvát Sára 4.a – Kacor király
II. Szntes Zoé 4.a – Sajtot oszt a róka
III. Kosztyán Zsófia 4.a – A három kismalac
Különdíj: Sipos Lili 4.b – Kígyókirály

 

Köszönöm a lelkes részvételt, a gyönyörű alkotásokat!

Barabás Andrea
alsó tagozatos intézményvezető-helyettes
Veszprém, 2021.október 18.

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért

Október a rózsafüzér hónapja. Október 18-án világszerte gyermekek imádkoznak a békéért és az egységért.

A kiinduló gondolat Szent Piótól származik: „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafűzért, akkor a világ meg fog változni”.

9:00 órától iskolánk 7-8. évfolyama is kapcsolódott, és  imádkozta a rózsafűzért Balázs atya vezetésével a Regina Mundi templomban.

 

Természetjáró szakkör

A természetjáró szakkör 2021/22. tanévi első túrája a szentgáli Kőlik-barlangba vezetett. A szakszerűen vezetett túrán megismerkedtünk a dolomit karsztosodásával, a barlang történetével és denevéreivel. A túrára a lovaskocsin megélt naplemente és holdkelte tette fel a koronát.

Köszönjük a szervezést Hetyési Judit tanárnőnek